Kutyakozmetika szolgáltatások

 

Egy gazdi feladata nagyon sokoldalú. Az etetés, a sétáltatás és a kutyaiskola mellett nagyon fontos kedvenced szakszerű ápolása, a kutyakozmetika. A kutyakozmetika Budaörs területén szolgáltatásként is elérhető családias, barátságos és jól felszerelt üzletemben.

Jelen lehetsz kiskutyád kozmetikázásánál, ha ez pozitívan hat viselkedésére. Szájkosarat csak szükség esetén vagy kérésedre használok. Elsődleges célom, hogy kialakítsam a belém vetett bizalmat és a visszatérő látogatások egyre nyugodtabb légkörben ismétlődhessenek. A teljes körű kutyakozmetika magába foglalja a személyes konzultációt és az ápolást: kutya fürdetés, fésülés, nyírás, trimmelés, fültisztítás, körömvágás, bűzmirigy kinyomás.

A kutyakozmetika Budaörs körzetébe, illetve Törökbálintra, Diósdra, a XI. és a XXII. kerületbe házhoz megy

Háztól házig szolgáltatásunk komoly előnyt jelent azoknak a Gazdiknak, akik nehezebben mozdulnak ki otthonukból. Gondolok itt a munkával erősebben leterheltekre, a már nehezebben mozgó nyugdíjasokra, a gyermekükkel otthon lévő anyukákra, vagy a betegség miatt ágyhoz kötött kutyatulajdonosokra.

Előre egyeztetett időpontban elmegyek kedvencedért és a kozmetika végeztével ápoltan, jól fésülten viszem neked haza. Nincs utazás, várakozás, míg kiskutyád új ruhába öltözik, akár ki is takaríthatod kedvenc helyét.

A fuvar díja 200 Ft/kilométerenként, ami nem is jelentős összeg ahhoz képest, hogy ezzel mennyi időt spórolsz.

A kutyakozmetika több részfeladata közül a legfontosabbak:

Kutya fürdetés, szárítás, fésülés

A fésülés és a fürdetés jelenti a kutyus bőrének és szőrzetének ápolását. Kefélésre nap mint nap szükség van, ezzel természetesen nem járunk kozmetikába, de a komolyabb csomómentesítést és a fürdetést jobb szakértő kezekre bízni. Egy ápolt, rendezett szőrű kutyus sokkal nyugodtabb és boldogabb, mint az elhanyagolt, csomós szőrű társai.

Gyakran problémát okoz a gazdiknak, hogy kedvencük nem engedi kifésülni szőrét, esetleg odakap akaratlanul is. Ezt úgy előzhetjük meg, ha időben, már kisebb korban hozzászoktatjuk és napi rutinná válik a művelet. Egy-egy jutalomfalat az ápolás végeztével, tovább javíthatja a beidegződéseket.

Tapasztalt kutyakozmetikusként hatékonyan  segítek a szokások kialakításában, betanításban is. A hosszú szőrű fajtáknál komoly gondot jelenthet a csomósodás, a toklász vagy bogáncs, amit időnként elkerülhetetlen kivágni, de előtte bontófésűvel érdemes próbálkozni.

A fürdetést is okos dolog kölyökkorban kezdeni. Ebben az időszakban nem csak a szoktatás miatt kell kíméletesnek lennünk, hanem azért is, mert a kölykök bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtt kutyáké. A kímélő samponok megelőzik a bőr kiszáradását, a gyógysamponok javíthatják a kezdődő száraz bőr tüneteket. Emberi sampont egyáltalán ne használjunk se kiskutyák, se nagyobbak fürdetésénél.

Az otthoni gondoskodás mellett célszerű 4-6 hetente ellátogatnotok hozzám és alaposan rendbeteszem kis kedvencedet. Szeretném felhívni figyelmedet, hogy tavasszal és ősszel nagyobb gondoskodást igényel a kutyaszőrzet, ezért tavaszi akcióm során 10% engedményt adok szolgáltatásaim árából.

Kutya nyírás

A nyírás a megfelelő méretű és formájú szőr kialakítása, ami több célból is történhet. Ez az a szolgáltatás, amiért legtöbbször felkeresik a kutyakozmetikust. A gazdik többségének elsődleges az egészség és a rendezett, ápolt külső, de vannak akik e mellett a kutya szépségét magas színvonalra emelik és versenyeztetik kedvencüket. Itt lényeges az aktuális trend ismerete és a professzionális eszközök használata is. A nyírás része a fülszőr kivágása, a végbél és az ivarszervek környékének rövidre nyírása, a szem előtti szörzet kurtítása és a bolha vagy kullancs eltávolítása.

A nyírásnál is fontosak az évszakok. Tavasszal rövidebb szőrt érdemes nyíratni, hogy a nyári meleget könnyebben viseljék hűséges társaink. Nem érdemes harcolni, otthon vesződni kutyusunk kinézetéért, a nyírást olyan szakértelemmel fogom elvégezni, hogy kedvenced észre sem veszi.

Kutya trimmelés

A trimmelés más, mint a nyírás, bár ennek is köszönhető, hogy a bőr egészséges  lesz. Ennél a műveletnél az elhalt szőrszálakat távolítjuk el, így teret engedünk az új, egészséges szőrzet növekedésének. Nem minden kutya igényli a trimmelést, például a gyapjas szőrűek sem, ezt fajtája válogatja. A trimmelendő kutyusok szőre drótos, szálkás vagy vegyes szőrtípus. A szálkás szőrűeknél csak az érett, egyenes szálú szőrt trimmeljük. A trimmelés csak a szőrzet egy részén, periódikusan, két havonta végezhető. A vegyes szőrű tacskóknál, spánieleknél, szettereknél a fedő- és az aljszőrzet nem trimmelhető.

További szakszerű tanácsokkal várlek és pontosan elmagyarázom, hogy kutyusod hol és milyen mértékben igényel trimmelést. Ha a kutyus fiatal vagy versenyre készültök, mindenképpen beszéljünk erről az eljárásról, hiszen szőre sokkal fényesebbé válik és bőre jóval egészségesebb lesz.

Fültisztítás

Óvatosnak kell lenned, ha házilag fogsz hozzá kedvenced fülének tisztításához. A kutyák többségének a füle nagyon érzékeny és nem is szereti, ha piszkáljuk. Amikor én végzem a kutya fültisztítás műveletét, eltávolítom a nem kívánatos fülszőrt a hallójárat szellőzése érdekében. Így szabadon távozhat a fülzsír, kiszárad a hallójárat és elkerülhető a gyulladás. Ha a fülszőr eltávolítása elmarad, a fül belsejébe kerülhetnek a szennyeződések, bogarak, toklász, ami további, akár komolyabb problémákhoz vezet.

Váladék a szemben

Kisebb, nagyobb váladékozás hátterében gyulladás is állhat. Tiszta papírzsebkendővel, kamillával is tisztíthatjuk, de az ok megkeresését érdemes szakértőre bízni. Sok esetben tapasztalom, hogy a szembe lógó szőrszálak okozzák a gyulladást, ilyenkor óvatosan levágom, így megszűnik a probléma, hiszen nem ingerli tovább a benőtt szőr a szemet.

Kutya körömvágás

Sok tévhittel ellentétben a kutya karomvágás szükséges és fontos. Elsősorban ellenőrizni kell, hogy kutyusunk mindennapi élete során kellően lekoptatja -e karmait. Általában a kölyökkutyáknál ez még nem elegendő mértékű, viszont az ő ápolásuk mozgékonyságuk és játékosságuk miatt az egyik legnehezebb feladat. Nem érdemes kockáztatni az esetleges sérüléseket, én tapasztalt, szakszerű mozdulatokkal, biztonságosan elvégzem ezt a feladatot.

A felnőtt kutyáknál a farkaskarom levágására mindig szükség van. A hosszú karom akadályozza a járásban, berepedezhet és gyulladásokat okozhat. Nem érdemes ezt megvárni, nézzük meg együtt, van -e teendő kutyusod karmait illetően.

Bűzmirigy kinyomása

Előfordul, hogy a mirigyek nem ürülnek maguktól, begyulladnak és ez fájdalmat okoz a kutyáknak. Ebben az esetben a mirigykivezető cső elzáródása okozza a problémát, ezért manuálisan kell a folyamatosan képződő váladékot eltávolítani.

Ha ilyen tünetekkel szembesülsz, keress fel mielőbb és újra egészségessé tesszük kutyusodat:

Amennyiben elhanyagoljuk a kezelést, egy hosszantartó betegség okozói lehetünk.

Egyéb szolgáltatások